casamea.ro

Invață ce sunt îngrășămintele foliare și care sunt cele mai bune?

• Bookmarks: 95


Îngrășământul foliar este un produs de îngrășământ conceput pentru a fi aplicat direct pe frunzele unei plante. Un număr de companii produc o gamă de îngrasaminte foliare, de la produse organice sigure pentru utilizarea pe culturile alimentare până la îngrășăminte chimice, mai agresive pentru plante ornamentale. Există o serie de avantaje ale utilizării unui îngrășământ foliar…

Îngrășământul foliar este un produs de îngrășământ conceput pentru a fi aplicat direct pe frunzele unei plante.

Un număr de companii produc o gamă de îngrasaminte foliare, de la produse organice sigure pentru utilizarea pe culturile alimentare până la îngrășăminte chimice, mai agresive pentru plante ornamentale. Există o serie de avantaje ale utilizării unui îngrășământ foliar care fac astfel de îngrășăminte populare pentru unele gospodării.

Cu ajutorul foliarelor, nutrienții sunt absorbiți direct prin frunzele plantei. Stimulează și activitatea în frunze, care la rândul său stimulează dezvoltarea rădăcinilor, deoarece planta începe să solicite mai multă apă. Aplicarea îngrășământului foliar poate crește absorbția de nutrienți din sol, încurajând plantele să preia mai multă apă față de furnizarea beneficiilor imediate pentru o plantă care poate suferi deficiențe.

Un îngrășământ foliar nu este conceput ca o alternativă la îngrășământul normal, ci mai degrabă ca un supliment care va crește eficiența și va îmbunătăți sănătatea plantelor. Absorbția nutrienților din sol poate fi foarte ineficientă și poate dura câteva zile pentru ca efectele vizibile să apară. Îngrășămintele foliare acționează mai repede și mult mai eficient, deoarece cea mai mare parte a îngrășământului ajunge în plantă, mai degrabă decât în ​​sol.

Există câteva măsuri de precauție care trebuie respectate atunci când se aplică îngrășământ foliar. Trebuie diluat înainte de aplicare pentru a preveni arderea îngrășămintelor și, de asemenea, trebuie aplicat atunci când plantele sunt gata pentru această etapă. Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este atunci când temperaturile sunt reci și pe frunze este prezentă rouă, ca seara și dimineața devreme, deoarece stoma de pe frunze va fi deschisă și va putea absorbi nutrienții. Aplicarea în timpul zilei, atunci când este cald este ineficientă și, de fapt, poate afecta în mod negativ planta.

Atunci când alegeți îngrășământul foliar, este important să vă gândiți la nevoile nutriționale ale plantei. Nu toate plantele sunt la fel și un îngrășământ adecvat pentru o specie poate să nu fie potrivit pentru alta. Unele îngrășăminte listează în mod specific câteva exemple de plante pentru care sunt potrivite și toate ar trebui să-și dezvăluie ingredientele, permițând grădinarilor să determine cum ar trebui să fie utilizate cel mai bine. Dacă un grădinar nu este sigur despre ce produs să folosească, personalul ar trebui să poată face câteva recomandări de produse.

https://www.ogorul.ro/ îți oferă o gamă variată de îngrășăminte. Gama de îngrășăminte foliare este foarte variată la Ogorul.ro și puteți găsi îngrășăminte foliare pentru legume sau pomi fructiferi. La cultură mare, ogorul te poate ajuta cu îngrășământ foliar pentru plante puternice și viguroase.

​Un alt tip de îngrășământ profesional foliar, este îngrășământul pentru roșii sau ardei.

​Așa cum ai citit și mai sus, substanțele nutritive de care plantele au nevoie pot fi absorbite și prin intermediul stomatelor sau cuticulelor în unele cazuri. Astfel că, aceste tipuri de îngrășăminte sunt o opțiune nemaipomenită. Chiar dacă se absorb în cantități mici, este mult mai eficientă decât în cazul absorbției prin sol. De asemenea, îngrășămintele aplicate prin picurare se aplică mult mai ușor și eficient în mod special în cazul culturilor mari.

sursa foto: www.ogorul.ro

The post Invață ce sunt îngrășămintele foliare și care sunt cele mai bune? appeared first on casamea.ro.

95 recommended
comments icon0 comments
0 notes
155 views
bookmark icon

Write a comment...

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *